Belgisch rijbewijs goedkoper dan Nederlandse

01/09/2021
|
54
rijlessen antwerpen

Heb je als Nederlander wel eens nagedacht over de prijzen die wij betalen voor ons rijbewijs. De meeste mensen schrikken hiervan. En terecht. Sinds de coronapandemie en de lockdowns waren rijscholen en het CBR verplicht om te stoppen met het lesgeven en het afleggen van examens. Echter liepen de kosten gewoon door. Veel rijscholen waren genoodzaakt om hun kosten te verhogen. Zo ook het CBR. Zij melden dat de tarieven met maar liefst 6 procent zullen stijgen. Dit zijn allemaal gevolgen van het coronavirus.

België

Als wij vervolgens gaan kijken naar onze zuidelijke buren betalen zij slechts 174 euro voor het hele proces. Dit komt doordat zij naast het systeem van professionele rijlessen ook vrije begeleiding kennen. Je mag rijles krijgen van je vader of moeder. In Nederland mag dit niet, en mogen zij alleen onder bevoegde rijinstructeurs rijden. Daar zit dan ook het grote kostenverschil. Belgen betalen echter wel gemiddeld meer voor een erkende rijschool dan Nederland.

rijlessen antwerpen

Kosten

Hieronder kort de tariefverschillen tussen Nederland en België.

  • Theorie-examen B -              Nederland/België €33/€15
  • Praktijkexamen B -              Nederland/België €108/€39
  • Uitkering rijbewijs -              Nederland/België €38,90/€25
  • Gemiddeld uurtarief rijles rijschool -              Nederland/België €41,41/€60
Gerelateerd nieuws  Waar kies je een rijschool op uit?

Zoals je kunt zien is er wel degelijk een verschil qua kosten. Met 174 euro is België het goedkoopste land van de EU. In de meeste landen ben je al gauw 1000 euro kwijt wanneer jij voor je rijbewijs wil gaan. Dat grote prijsverschil valt deels te verklaren doordat België een van de weinige landen is die het vrije begeleiding systeem hanteren. Nu zal je misschien denken, laat ik in België voor mijn rijbewijs gaan. Helaas gaat dit niet. Je kan alleen in het land waarin je staat ingeschreven voor je rijbewijs gaan. Uiteraard is je rijbewijs in alle EU-landen geldig. Maar waar kan je nu voordelig en onder goede begeleiding voor je rijbewijs gaan? Rijlessen Antwerpen kan je wellicht helpen. Zij zijn een betrouwbare en erkende rijschool die in en rondom Antwerpen lesgeeft. Daarnaast bieden zij ook rijlespakketten met voordelige prijzen aan en kunnen zij goed overweg met faalangst.

Meer in deze categorie

Milieutrends in het verkeer

|
Auto, Rijschool

Twee bijzonder blunders bij de rijlessen 

|
Auto

Verschillende opties voor autotransport in Rotterdam

|
Auto, Diensten

Oefenen voor de theorie van je auto

|
Auto, Rijschool
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!