Bedrijfsverhuizing in vier stappen

11/10/2020
|
89
Bedrijfsverhuizing

Is jouw bedrijfspand te klein en zoek je een nieuw kantoor? Dat kan. Bij een bedrijfsverhuizing komt echter veel kijken. Wil je ervoor zorgen dat jouw bedrijfsverhuizing zonder al te veel problemen zal verlopen? Volg dan het stappenplan hieronder.

Stap 1: Het vinden van een geschikte bedrijfsruimte

Het spreekt voor zich om eerst een nieuw bedrijfspand te vinden. Hierbij moet er rekening worden gehouden met een aantal verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van de nieuwe ruimte, de parkeermogelijkheden, of er een vergaderruimte en kantine aanwezig is en natuurlijk de kosten. Bepaal van tevoren het budget en controleer hoeveel de huur bedraagt en hoelang de minimale huurtermijn is. Ook controleer je wat de servicekosten bedragen en of er een opzegtermijn is.

Stap 2: Nieuwe bedrijfsruimte inrichten

Neem je alle spullen uit het oude pand mee? Of heb je nog nieuwe spullen nodig? Schaf deze dan van tevoren aan. Op deze manier kunnen deze spullen op de verhuisdag ook mee worden verhuisd. Het is handig om ook een verhuisplan te maken op basis van de nieuwe bedrijfsruimte. Bepaal bijvoorbeeld wanneer je wat gaan inpakken. Een goed plan zorgt immers voor een verhuizing zonder stress.

Gerelateerd nieuws  De vindbaarheid van je online winkel verbeteren: 5 tips

Stap 3: De bedrijfsverhuizing

Dan de bedrijfsverhuizing zelf. Voor deze verhuizing kun je offertes vergelijken van verschillende verhuisbedrijven. Zo kan een verhuisbedrijf in Alkmaar je bijvoorbeeld helpen om de kantoormeubelen te verhuizen naar het nieuwe bedrijfspand. Het is handig om per afdeling te verhuizen, zo heb je overzicht en verstoor je niet iedere werknemer een hele dag of zelfs langer. Zodra de verhuizing klaar is beëindig je natuurlijk de huurovereenkomst van het oude pand.

Stap 4: Afhandeling juridische aspecten

De laatste stap is de afhandeling van enkele juridische aspecten. Zo controleer je de nieuwe huurovereenkomst en pas je je bedrijfsgegevens aan bij de Kamer van Koophandel. Daarnaast moet je de verhuizing aangeven bij de belastingdienst. Ten slotte regel je de adreswijzigingen. Denk hierbij aan klanten, je website, de bank en eventueel leveranciers.

Meer in deze categorie

De vindbaarheid van je online winkel verbeteren: 5 tips

|
Algemeen, Werk

Checklist sollicitatiegesprek voorbereiden

|
Algemeen, Werk

4 tips om doelen te behalen

|
Algemeen, Bedrijfsleven

Tips voor het vinden van je droombaan

|
Werk
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!