Recept voor asperges

20/05/2022
|
60
asperges recept

Het asperge seizoen is weer begonnen. Voor veel mensen een reden om dit seizoen extra vaak asperges te eten. Veel mensen maken asperges volgens traditioneel recept. Het traditioneel recept is asperges met ham, een botersausje en een geprakt ei. Maar wist je dat er heel veel manieren zijn om asperges te bereiden? Er bestaan zelfs niet alleen witte asperges, maar ook groene en paarse. Groene en paarse asperges zijn vernieuwend, want ze hebben een andere smaak dan de witte. Dit zorgt dan ook voor nieuwe inspiratie in de keuken. Wist je dat de paarse en de groene asperges boven de grond worden gekweekt? Heel anders dan de witte, die onder de grond wordt gekweekt. Ben je benieuwd naar een vernieuwd asperges recept? Lees dan verder.

Met kaas

Een asperges recept met kaas, of dat lekker is? Probeer het zelf eens een keertje uit. Dit is eens wat anders dan hoe je het gewend bent om asperges te eten. Je hebt hiervoor eieren nodig, tuinkers, aardappelen en Franse kaas. En natuurlijk asperges. Schil de aardappelen en de asperges. Doe de aardappelen in de pan en laat ze 15 minuten koken. Breng nu de asperges aan de kook. Dit duurt ook een kwartier. Kook ook meteen de eieren 8 minuten mee. Dien als laatste alles op. Split de asperges met kaas en aardappelen tussen de mensen die mee eten. Schenk de boter erover. Leg je eitjes erbij. Als finishing touch doe je er een stukje Franse kaas bij.

Gerelateerd nieuws  Het wondermiddel voor je haren

Risotto

Een asperges recept waar je van asperges risotto maakt? Een vrij onbekend recept, maar wel heel lekker. Dit is de perfecte combinatie voor het voorjaar. Je hebt risotto nodig, maar ook roomboter, 1,5 sjalot, 2 tenen knoflook en 6 asperges. Ook heb je 100 ml droge wijn nodig en 500 ml kippenbouillon. Verwarm als voorbereiding de bouillon. Verwijder het harde stuk van de asperges en schil de rest. Snijd daarna in stukjes. Verhit daarna de boter en fruit de sjalot. Voeg asperges toe voor 2 minuten. Doe de risotto erbij en laat ook 2 minuten mee koken. Als alle smaken zijn ingetrokken blus je de risotto af met witte wijn. Laat de smaak van de wijn intrekken in de risotto. Voeg de bouillon lepel voor lepel toe.

Meer in deze categorie

De rol van storytelling in het creëren van merkloyaliteit

|
Bedrijfsleven, Blog

Manieren om te ontspannen

|
Blog

Het productieproces van Vodka

|
Blog, Eten

Technologische ontwikkelingen van zonnepanelen

|
Blog, Wonen
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!